A kicsontozott őzcombot 6-7 kisebb darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A jól felhevített zsíron hirtelen kérget sütünk a húsokra. A húsokat kiszedjük.
A visszamaradó zsiradékon üvegesre pirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Beletesszük akarikára vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret és a kockákra vágott zellert. Nagy lángon pirítjuk a zöldségeket. Néhány perc után, amikor elvesztik nyers színűket, a lángot mérsékeljük és a zöldségeket megszórjuk a liszttel. Jól elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
Tepsibe tesszük az elősütött húsokat és hozzáöntjük a zöldséges pecsenyelevet. Beletesszük a felengedett zöldbabot is. A pecsenyelevet fűszerezzük kevés tárkonnyal, borsikafűvel és őrölt (vagy egész) babérral.
Alufóliával fedjük a tepsit és addig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségeket szűrőlapáttal kiszedjük.
A szafthoz öntjük a vörösbor felét és némi vizet.Az edényt alufóliával fedjük és tovább sütjük a húst. Időnként ellenőrizzük, mert a szaft sűrűsödik és ilyenkor a vizet pótolni kell. Adjuk hozzá a vörösbor másik felét is.
Ha a hús megpuhult (kb. 2 óra), a tepsibe visszaöntjük a zöldségeket és összemelegítjük az ételt.
Megkóstoljuk a szaftot, ha szükséges, utánízesítjük.
Burgonyakrokettel / rizzsel tálaljuk.
Dödöllével körítve egészen pazar lakoma!