TRIVENATOR

Home

Szegedi fácángulyás

A gulyás készítéséhez megfelelő az idősebb fácán is.

A megtisztított fácánokat feldaraboljuk, alaposan megmossuk, majd leszárogatjuk.

Abban az edényben, amiben majd a levest is főzzük, a kockázott kolozsvári szalonnát zsírjára sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük a szalonnát, a visszamaradó zsiradékon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával.

Beletesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, kevés vizet öntünk alá, majd zsírjára pirítjuk. Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük.

Beletesszük a darabokra vágott fácánt, felöntjük vízzel és mérsékelt tűzön, fedő alatt pároljuk.

Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel és egy kevés majorannával. Beletesszük a késsel összelapított fokhagymát és az előzőleg zsírjára pirított kolozsvári szalonnát is. Mérsékelt lángon addig főzzük a levest, amíg a hús teljesen megpuhul.

Ekkor a húst szűrőlapáttal kiszedjük, kicsontozzuk, majd a húst visszatesszük a levesbe. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a felkarikázott / kockára vágott zöldségeket és a levest addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.

Az utolsó néhány percben csipetke tésztát gyúrunk ésa levesbe szaggatjuk / tépkedjük, majd a levest néhány perc alatt készre főzzük.

Tálaláskor adhatunk hozzá erős paprikát is.

(Csipetke helyett gyufatésztával is gazdagíthatjuk a levest.)