egyedi igények szerinti tanfolyam
Fácánmell fasírt
Hozzávalók
Fasírt:
- 1 kg fácánmell
- 25 dkg füstölt szalonna
- 1 vastagabb szelet kenyér
- 1 tojás
- 2 közepes vöröshagyma apróra vágva
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek. Vegeta
- 1 tk. őrölt bors
- 2 ek. darált pirospaprika
- 1 tk. őrölt kömény
- 1 tk. majoránna
- 1 ek. apróra vágott petrezselyem
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Sütőben sült fűszeres burgonya:
- 1 kg burgonya
- fűszersó (pl. csirke)
- őrölt bors
- 3-4 ek. olívaolaj
Elkészítés
Fasírt:
A fácánmellet és a füstölt szalonnát ledaráljuk, összekeverjük a fűszerekkel, az apróra szelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással és a vízbe / tejbe áztatott, majd kifacsart kenyérszelettel. Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk, amiket tenyerünkkel szétlapítunk. A húspogácsák mindkét oldalát enyhén megszórjuk zsemlemorzsával, majd bő, forró olajban kisütjük. Papírszalvétával fedett tányérra szedjük.
Fűszeres burgonya:
A burgonyákat vastagabb hasábokra vágjuk, tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk ízlés szerinti fűszersóval és jól megkeverjük (én csirke fűszerkeveréket használtam). Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 50 perc).