Trivenator Vadászati Oktató és Mérnöki Szolgáltató Kft.

Fegyverismereti tanfolyamot indítunk márciusban Tatabányán.

Várjuk a jelentkezéseket.

 

 

2020. február 03-án indult tanfolyamunkon 5 hely felszabadult - akciós áron lehet csatlakozni.

10 % kedvezmény a FEHOVA kiállításról hozott akciós szórólapunkkal

 

2020. február 03-án indítjuk érdi vadászvizsgát megelőző tanfolyamunkat. 

2020. február 06-án (csütörtökön) 17.00 órakor indítjuk győri vadászvizsgát megelőző tanfolyamunkat. 

További információ: (70) 704-2300, trivenator@gmail.com

Kedves tanulni vágyók!

Az alábbi helyszíneken indítunk vadászvizsgát megelőző tanfolyamot:

Érden: 2020. február 03.

Tatabányán: 2020. január 21.

Sopronban: 2020. I. negyedév

Győrben: 2020. február 06.

Piliscsabán: 2020. I. negyedév

A jelentkezés az oldal alján közvetlenül leadható.

Elmélet
Kellő ismeretekkel látunk el a vadászható fajokról, vadászati módokról, vadgazdálkodási és vadászati berendezésekről, a vadászat során alkalmazott kutyafajtákról, vadbetegségekről illetve a fegyverekről. Megismertetünk a vadászati joggal, fegyvertartással.
Gyakorlat
Nagyvadas vadászterület vadgazdálkodási és vadászati berendezései, társas vadászat modellezése, dokumentációk bemutatása (8 óra) • Apróvadas vadászterület vadgazdálkodási és vadászati berendezései, társas vadászat modellezése, dokumentációk bemutatása (8 óra) • Lőgyakorlat (12 óra) • Elsősegélynyújtás, lőtt sérülések ellátásának gyakorlása (2 óra)
Értékelés
A Hallgató a képzés során nyújtott, menet közbeni teljesítményének ellenőrzési és értékelési módja a szóbeli ellenőrzés-beszélgetés, szóbeli felelet, témazáró röpdolgozat, ellenőrzős dolgozat, felmérő dolgozat és házi dolgozat, teszt vegyes alkalmazása.
2020.01.14.

2020. január 20-án 17.30-kor összeírást tartunk következő győri vadászvizsgát megelőző tanfolyamunkra.

2020.01.08.

2020. január 13-án (hétfőn) 18.00 órakor összeírást tartunk a 2020. január 21-én induló tatabányai vadászvizsgát megelőző tanfolyamunkra.

2019.10.17.

2019. október 24-én (csütörtökön) indítjuk vadászvizsgát megelőző tanfolyamunkat Sopronban.

Diákoknak kedvezmény!

2019.10.17.

2019. október 24-én indítjuk érdi vadászvizsgát megelőző tanfolyamunkat. 

Diákoknak kedvezmény!

2019.10.17.

2019. október 22-én (kedden) indítjuk vadászvizsgát megelőző tanfolyamunkat Piliscsabán.

Diákoknak kedvezmény!

2019.10.01.

A hamarosan induló érdi vadásztanfolyammal kapcsolatban személyes tájékoztatót tartunk 2019.10.03-án (csütörtökön) 17.00-tól.

Ezen alkalommal tájékoztatást adunk a tanfolyam részleteiről, válaszolunk a felmerülő kérdésekre, véglegesítjük az időpontokat és jelentkezéseket. 

 

Jelenleg futó és induló tanfolyamaink létszám telítettsége, helyszín szerint:

TATABÁNYA - a rendelkezésre álló helyek száma betelt!

100.00%

,

ÉRD

80.00%

,

GYŐR

80.00%

,

Sopron

50.00%

,

Piliscsaba

25.00%

Következő tanfolyamaink indulási időpontja helyszínenként változik, a pontos időpontokat feltüntetjük honlapunkon valamint facebook oldalunkon is!

Érdekességek

Feltételezve, hogy manapság már nincsenek babonás vadászok, irományunk a múltbéli magatartásokat és viselkedéseket mutatja be.
Munkánkat nagyban segítette Lakatos Károly VADÁSZHIT. A MAGYAR VADÁSZBABONÁK ÉS HIEDELMEK KULTUSZA és a Beregszászi-Patay VADÁSZTŰZNÉL című könyve.

Még mindig nem fogytunk ki a jó és rossz jelekből – szemezgessünk párat megint:

Szinusz-szőrök: az emlősök tapintó szőrei, melyek az állat érzékelését segítik - elsősorban a ragadozóknál nagy jelentőségűek. Ilyen szőrök a bajusz, a szemöldök, de vannak az áll alatt és a lábakon is. Hosszabb, erősebb szőrök.

Receptek

Az alaposan megmosott, leszárogatott húsokat sózzuk, borsozzuk, majd a jól felhevített zsíron hirtelen kérget sütünk rájuk. A húsokat kiszedjük, félre tesszük.

Mérsékeljük a lángot az edény alatt és a visszamaradó zsiradékon üvegesre pirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, a kockákra vágott zellert és karalábét. Nagy lángon néhány percig pirítjuk a zöldségeket. Amikor elvesztik nyers színűket, a lángot mérsékeljük és a zöldségeket  megszórjuk liszttel. Jól elkeverjük, 4 dl vízzel felöntjük...