Trivenator Vadászati Oktató és Mérnöki Szolgáltató Kft.

D I G I T Á L I S  O K T A T Á S     30 % kedvezménnyel 

Kedves Vadászjelölt!

Engedélyezték a vadásztanfolyam elméleti tananyagának digitális oktatását.

2020. május 08-án indítjuk első digitális tanfolyamunkat.

A tanfolyam díja 110 000.- forint, mely tartalmazza az elméleti tananyag digitális oktatását és  a gyakorlati oktatásokat (lőgyakorlatok, apróvadas és nagyvadas vadászterületi gyakorlat)

Előzetes jelentkezésedet az oldal alján vagy további elérhetőségeinken tudod leadni. 

Maradj otthon, tanulj otthon!

 

 

További információ: (70) 704-2300, trivenator@gmail.com

Kedves tanulni vágyók!

Amint lehetővé válik újra az oktatás az alábbi helyszíneken indítunk vadászvizsgát megelőző tanfolyamot:

Érd

Tatabánya

Sopron

Győr

Piliscsaba

A jelentkezés az oldal alján közvetlenül leadható.

Elmélet
Kellő ismeretekkel látunk el a vadászható fajokról, vadászati módokról, vadgazdálkodási és vadászati berendezésekről, a vadászat során alkalmazott kutyafajtákról, vadbetegségekről illetve a fegyverekről. Megismertetünk a vadászati joggal, fegyvertartással.
Gyakorlat
Nagyvadas vadászterület vadgazdálkodási és vadászati berendezései, társas vadászat modellezése, dokumentációk bemutatása (8 óra) • Apróvadas vadászterület vadgazdálkodási és vadászati berendezései, társas vadászat modellezése, dokumentációk bemutatása (8 óra) • Lőgyakorlat (12 óra) • Elsősegélynyújtás, lőtt sérülések ellátásának gyakorlása (2 óra)
Értékelés
A Hallgató a képzés során nyújtott, menet közbeni teljesítményének ellenőrzési és értékelési módja a szóbeli ellenőrzés-beszélgetés, szóbeli felelet, témazáró röpdolgozat, ellenőrzős dolgozat, felmérő dolgozat és házi dolgozat, teszt vegyes alkalmazása.
2020.02.04.

2020. február 03-án indult tanfolyamunkon 5 hely felszabadult - akciós áron lehet csatlakozni.

2020.01.30.

10 % kedvezmény a FEHOVA kiállításról hozott akciós szórólapunkkal

 

2020.01.30.

2020. február 03-án indítjuk érdi vadászvizsgát megelőző tanfolyamunkat. 

2020.01.30.

2020. február 06-án (csütörtökön) 17.00 órakor indítjuk győri vadászvizsgát megelőző tanfolyamunkat. 

2020.01.14.

2020. január 20-án 17.30-kor összeírást tartunk következő győri vadászvizsgát megelőző tanfolyamunkra.

2020.01.08.

2020. január 13-án (hétfőn) 18.00 órakor összeírást tartunk a 2020. január 21-én induló tatabányai vadászvizsgát megelőző tanfolyamunkra.

Induló tanfolyamaink létszám telítettsége, helyszín szerint:

TATABÁNYA

75.00%

,

ÉRD

60.00%

,

GYŐR

50.00%

,

Sopron

50.00%

,

Piliscsaba

50.00%

Következő tanfolyamaink indulási időpontja helyszínenként változik, a pontos időpontokat feltüntetjük honlapunkon valamint facebook oldalunkon is!

Érdekességek

Feltételezve, hogy manapság már nincsenek babonás vadászok, irományunk a múltbéli magatartásokat és viselkedéseket mutatja be.
Munkánkat nagyban segítette Lakatos Károly VADÁSZHIT. A MAGYAR VADÁSZBABONÁK ÉS HIEDELMEK KULTUSZA és a Beregszászi-Patay VADÁSZTŰZNÉL című könyve.

A babonákat két csoportra lehet osztani: az egyik a vadásztól függő és a vadászszerencsét befolyásoló tényezők csoportja, a másik a jó és a rossz jelek csoportja.  Érdekes, hogy szinte minden rossz jelnek van jó párja is, de a jó jelek nem közömbösítik a rosszakat. A rossz jelek viszont fokozzák egymás hatását.

Bizony a babonás vadásznak még a vadászatra elindulni is nehéz volt, több dologra kellett figyelnie.

Receptek

Az alaposan megmosott, leszárogatott húsokat sózzuk, borsozzuk, majd a jól felhevített zsíron hirtelen kérget sütünk rájuk. A húsokat kiszedjük, félre tesszük.

Mérsékeljük a lángot az edény alatt és a visszamaradó zsiradékon üvegesre pirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, a kockákra vágott zellert és karalábét. Nagy lángon néhány percig pirítjuk a zöldségeket. Amikor elvesztik nyers színűket, a lángot mérsékeljük és a zöldségeket  megszórjuk liszttel. Jól elkeverjük, 4 dl vízzel felöntjük...