Lukáts Péter

vadgazda mérnök

Bemutatkozás

Bábolnai Állami Gazdaságban kezdtem vágásvezető erdészként 1972-ben, miután a Soproni Róth Gyula Erdészeti Technikumot eredményesen elvégeztem.

A szakmai ranglétrát végigjárva végül igazgatóként 1994-től vezettem a vállalat erdészeti, kertészeti, vadászati, vagyonvédelmi tevékenységét a bábolnai, tatai, szentgotthárdi és kerteskői erdő és vadászterületein, összesen 34 ezer hektáron.

2002-től Sárváron 14 ezer hektáros vadászterület irányítására, átszervezésére kaptam megbízást.

2004-től újra Bábolnán dolgoztam, 14 ezer hektáros vadász-, és a mintegy 3 ezer hektáros erdőterület gazdálkodásának újraindítása volt a feladatom.

2007-től Kab-hegyen 9 ezer hektáros szabad vadászterület, mellette a 4 ezer hektáros Mátyás király Vadaskert, ezen belül 400 hektáros intenzív vaddisznós kert irányítása, fejlesztése, a vadgazdálkodás és vadásztatás, vendéglátás szervezése és irányítása volt feladatom.

2008-ban szereztem Vadgazda mérnök végzettséget a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán.

Vezetőként jól teljesítő csapatokat alakítottam ki korábbi munkahelyeimen, hiszen az erdészeti és a vadászati törvény életbelépésekor Bábolna Rt. hat területén (Szentgotthárd, Uraiújfalu, Kerteskő, Bábolna, Tata és Szendrő) sikerült teljesen önálló erdészeti és vadászati struktúrát felépíteni és eredményesen vezetni. Sárváron egy következetesen kemény átszervezést követően jelenleg is jól és eredményesen gazdálkodó ágazati struktúrát hoztam létre.

Kommunikációs és szervező készségeimet jellemzi, hogy ötödik ciklusban elnökként vezetem a Komárom-Esztergom megyei Vadászkamarát, egy éve már az újonnan alapított Megyei Vadászszövetséget is.

 

                                                                       Lukáts Péter