Fácánmell rakottas

Hozzávalók

  • 90 dkg fácánmell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 8 ek. darált dió (cukormentes)
  • 8 ek. főzőtejszín
  • 10 dkg aszalt szilva kis darabokra vágva
  • 10 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva
  • 20 dkg füstölt sajt kis kockákra vágva
  • őrölt bors

Elkészítés

A fácánmelleket közepes méretű kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk egy edényben. Egy szilikonformába bacon szeleteket teszünk úgy, hogy a forma alján a szeletek végei összeérjenek, de mindkét oldalon túl lógjanak a forma szélén (ebbe "csomagoljuk" majd a húst). 

A baconre fektetjük a kockázott fácánmell egyik felét, megszórjuk az apróra vágott füstölt szalonnával és a füstölt sajt felével. Erre halmozzuk az aszalt szilvát, tetejét pedig a tejszínnel elkevert darált diós masszával kenjük meg.

Rátesszük a fácánmell másik felét, amire a füstölt sajt másik része kerül. A bacon szeleteket ráhajtjuk a húsra.

A formát alufóliával fedjük be és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.

Amikor a hús megsült, levesszük a formáról az alufóliát. A forma tartalmát óvatosan egy tepsibe borítjuk és még néhány percig sütjük, amíg a bacon szép piros színt kap.

Melegen is, hidegen is jó.